(044) 483-99-94

ЯК СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ ДОПОМАГАЮТЬ ШКОЛЯРАМ ВИВЧАТИ СВІТ

21 Квітня 2017
ЯК СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ ДОПОМАГАЮТЬ ШКОЛЯРАМ ВИВЧАТИ СВІТ

Цифрова лабораторія... Здається, що треба бути щонайменше науковцем, аби до неї підступитися. Але насправді це невеличкий пристрій, яким користуються сьогодні звичайні школярі. Зате заняття із використанням такого вимірювального приладу, як мобільна лабораторія від виробників Einstein або Globisens, стають неймовірно цікавими та сповненими відкриттів.

Тільки уявіть! Юні дослідники отримують інструменти із величезною палітрою функцій, які надають їм можливість вивчати фізичні явища, проводити хімічні досліди, спостерігати за ростом рослин, змінами погоди, робити точні вимірювання. Словом, дізнаватися багато нового про навколишній світ та самих себе.

Поки що це новинка для багатьох українських шкіл. Але поступово кабінети природничо-математичних наук поповнюються сучасними приладами, які зацікавлюють дітей у навчанні, заохочують до дослідної, наукової, проектної роботи. Освітні заклади оновлюють свою матеріально-технічну базу, а вчителі – навчають дітей використовувати нові технології та інформаційно-комунікаційні технології для здобуття знань і навичок.

Видавництво «Розумники» продовжує ділитися цікавим досвідом у сфері новітніх рішень для освіти. Сьогодні, 21 квітня, директор видавництва Олександр Кохан та вчитель-тренер Тетяна Даниліна в якості спікерів взяли участь у міжнародному науково-методологічному семінарі «Реалізація Концепції нової української школи на засадах впровадження ІКТ», який проводився для вчителів інформатики, екології, заступників директорів з НВР у Києві у НВК «Оболонь». Учасники події обмінялися досвідом роботи щодо застосування інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховному процесі в рамках реалізації Концепції нової української школи.

Світлана Литвинова, доктор педагогічних наук (Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України) та команда видавництва «Розумники» презентували на семінарі сучасні рішення для освіти: цифрові лабораторії, спеціалізовані ноутбуки учнів 2 в 1 Impression 110ES з операційною системою Windows 10 від Microsoft, міні-комп’ютер, документ-камеру Epson, яку можна підключити напряму до комп'ютера, щоб демонструвати текстові матеріали без сканування на велику аудиторію. А також розповіли про проекти, які дозволяють учням цікаво та з користю використовувати мультимедійні засоби, хмарні сервіси, інтерактивний контент та цифрові копії підручників. Приміром, на всеукраїнському рівні сьогодні реалізовується дослідно-експериментальна робота за темою «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники» (Smart Kids)» для початкової школи.

Також на семінарі виступили юні дослідники – учні НВК «Оболонь, (м. Київ, Україна), Європейського ліцею (м. Баку, Азербайджан), спеціалізованої школи ім. Івана Вазова (м. Пловдів, Болгарія), державної гімназії (м. Талсі, Латвія), гімназії м. Заліщики Тернопільської області, гімназії №1 м. Херсон. Вони представили свої роботи з використання хмарних сервісів у рамках міжнародного екологічного проекту «Земля – наш спільний дім», присвяченого Дню Землі.