(044) 483-99-94

21 ТРАВНЯ В ОДЕСІ ВІДБУЛАСЬ ВИСТАВКА «АРСЕНАЛ ІДЕЙ НУШ»

22 Травня 2018
21 ТРАВНЯ В ОДЕСІ ВІДБУЛАСЬ ВИСТАВКА «АРСЕНАЛ ІДЕЙ НУШ»

Майже 30 українських виробників представили ідеї з модернізації навчального процесу – сучасні кабінети і електронні засоби навчання.

Виставку відкрила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Вона зазначила, що на забезпечення початкової школи обладнанням, комп'ютерною технікою і науково-методичними ресурсами рамках програми «Нова українська школа» спрямовано близько 1 мільярда гривень.

«Ви могли бачити численні експонати виставки «Арсенал ідей Нової української школи» у педагогічному університеті, які є взірцями того, чим має бути начинений освітній простір сучасної школи», – зазначила Гриневич. За словами міністра, спільна мета освітян і виробників полягає в тому, щоб усе устаткування та мультимедійний контент продукувалося саме в Україні, і його не доводилось закуповувати за кордоном.

Тм Розумники представили комп’ютерне та мультимедійне обладнання, електронні освітні ресурси та дидактичні матеріали, цифрові лабораторії, мікроскопи, та меблі для обладнання шкільних кабінетів на таких локаціях:

- кабінет початкової школи (вивчення курсу «Я досліджую світ», математики та української мови). Переглянути зразки обладнання 
на сайті
- природничо-математичні кабінети (вивчення фізики, хімії, біології, географії, математики у 
середній та старшій школі)
інклюзивна освіта
STEM-лабораторії
- дидактичні матеріали на 
магнітній основі

Зразки оновленого освітнього простору «Арсенал ідей НУШ» зайняли майже тисячу квадратних метрів зали Південноукраїнського Національного педагогічного університету ім. Костянтина Ушинського. Виставку відвідали понад 1 000 осіб, серед яких представники освітянської громадськості України, педагоги та директори навчальних закладів загальної середньої освіти, педагогічних училищ Одеської області, делегації з Кіровоградської, Херсонської та Миколаївської областей.